Αποτελέσματα αναζήτησης

Συμβουλές προς τους Μισθωτές

Αναρτήθηκε από Μεσιτικό Αναδόμηση στις 03/10/2018
0

Συμβουλές προς τους μισθωτές κατοικιών

  • Όταν επισκέπτεστε τα υποψήφια προς ενοικίαση σπίτια φροντίστε να ελέγχεται. Ο έλεγχος θα αφορά την περιοχή και την προσβασιμότητα της σε συγκοινωνίες, καταστήματα, πραγματοποιήσετε λεπτομερή σχολεία κ.λπ. αλλά και τα πιθανά ελαττώματα και βλάβες που υπάρχουν στο σπίτι. Οι επισκευές που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν από τον ιδιοκτήτη είναι φρόνιμο να ολοκληρωθούν πριν την υπογραφή του μισθωτηρίου  συμφωνητικού και τη μετακόμιση. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε δεύτερη φορά το σπίτι που σας ενδιαφέρει, ζητώντας τη γνώμη όλων όσων θα κατοικήσουν μαζί σας. Οι επισκέψεις στα σπίτια πρέπει να γίνονται στο φως της μέρας.

  • Πριν μισθώσετε την κατοικία ρυθμίστε όλα τα οικονομικά ζητήματα. Συμφωνήστε το ποσό του ενοικίου, ενημερωθείτε για τα κοινόχρηστα, τους λογαριασμούς και όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα αναλάβετε καθώς και για τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Απαραίτητο είναι να συμφωνήσετε και για την αύξηση του μισθώματος. Συνήθως ορίζεται ως ετήσια προσαύξηση το ποσοστό του τιμαρίθμου προσαυξημένο κατά 1-2 μονάδες.


  • Η διάρκεια μίσθωσης κύριας κατοικίας είναι τρία χρόνια από την έναρξή της, ανεξάρτητα αν στο μισθωτήριο έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα. Μετά τη λήξη της τριετίας η μίσθωση συνεχίζεται συνήθως με σιωπηρή συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή, ως αορίστου χρόνου ή υπογράφεται ένα καινούριο συμφωνητικό.


  • Όταν βρείτε κατοικία για ενοικίαση, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να σας δώσει ένα συμφωνητικό ενοικίασης κατοικίας για να το συμπληρώσετε.  Το   «μισθωτήριο συμβόλαιο» είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ του ενοικιαστή και του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Αυτό καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τόσο του ενοικιαστή όσο και του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το νόμο και θα ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο μισθωτήριο πρέπει να αναγράφεται πάντοτε ολόκληρο το συμφωνούμενο μίσθωμα, καθώς και κάθε αύξηση που έχει συμφωνηθεί. Η ακριβής περιγραφή του ακινήτου, η αναφορά σε ότι ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται να επισκευάσει αλλά και σε τυχόν μικροζημιές που προϋπήρχαν θα σας βοηθήσουν να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


  • Κατά την ενοικίαση ενός σπιτιού θα καταβάλλετε ως εγγύηση ποσό συνήθως ενός μηνιαίου μισθώματος για  τις παλαιές κατοικίες και δύο για  τις νέες. Η εγγύηση ενοικίου είναι τα χρήματα που θα καταβάλλετε υπό μορφή ασφάλειας στον ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που δεν τηρήσετε τους όρους του συμφωνητικού και τα οποία επιστρέφονται κατά την αποχώρησή σας, την απόδοση της κατοικίας στον ιδιοκτήτη και την εκκαθάριση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων. Φροντίστε να μην αφήνετε ανεξόφλητες οφειλές στον εκμισθωτή σας και να ζητάτε πάντα απόδειξη για κάθε καταβολή προς αυτόν.

Απαντήστε κάτι

Your email address will not be published.

  • Προχωρημένη Αναζήτηση

    Περισσότερα κριτήρια

Σύγκριση